MPI får 3,5 millioner kr. fra Markedsmodningsfonden til udvikling af gen-testen “Lung Prognosticator”Hørsholm; 23. oktober 2013 – Medical Prognosis Institute A/S (MPI) modtager 3.5million kr fra Markedsmodningsfonden til fortsat udvikling og kliniske afprøvning af Lung Prognosticator. Testen har til formål at identificere de lungekræftpatienter, der med stor sandsynlighed vil få tilbagefald, således at denne gruppe af patienter kan tilbydes opfølgende behandling. Tidlig behandling af denne gruppe af patienter forventes at have betydning for reduktion af dødeligheden som følge af lungekræft.

Baggrund for udvikling af MPI’s Lung Prognosticator
Lungekræft er en af de hyppigste kræftformer i verden med 1,5 mio. nye tilfælde per år, svarende til mere end 12% af ny diagnosticerede kræfttilfælde. I USA er lungekræft den næsthyppigste kræftform, og lungekræft er den primære årsag til kræftrelateret død hos begge køn.
Patienter diagnosticeret med tidlige stadier af lungekræft, tilbydes generelt ingen supplerende behandling efter operation, selvom omkring 30% af disse patienter inden for 5 år vil udvikle en forværring af deres sygdom med dødelig udgang.

MPI har udviklet en gen-test (Lung Prognosticator), der har til formål at identificere de patienter med lungekræft, der med stor sandsynlighed vil få tilbagefald, således at denne gruppe af patienter vil kunne tilbydes opfølgende behandling.
Hospitaler i Danmark og USA har deltaget i den kliniske afprøvning af MPI’s Lung Prognosticator og umiddelbart efter afslutning af dette prospektive kliniske studie vil testen, hvis udfaldet er så positivt som forventet, blive CE-mærket og introduceret på det Europæiske marked. Efterfølgende testes løsningen først i samarbejde med Lungekirurgisk afdeling på Rigshospitalet og senere på minimum fem behandlingscentre (Europa, USA og Asien)  i alt 5.000 patienter, med henblik på identifikation af eventuelle behov for tilpasninger. Testcentrene vil også kunne anvendes som referencecentre.

“Lungekræft er en af de mest frygtede kræftsygdomme og vi håber, at MPI’s Lung Prognosticator vil kunne forbedre overlevelsen for de patienter der har størst risiko for tilbagefald efter operation for en tidlig stadie lungekræft” udtaler Peter Buhl Jensen, administrerende direktør.

Bevillingen ændrer ikke selskabets offentliggjorte forventninger til 2013 og 2014.

For yderligere information kontakt venligst
Peter Buhl Jensen, CEO
e-mail: [email protected]
Mobil: +45 21 60 89 22

Certified Advisor
Carsten Yde Hemme                                                            
PricewaterhouseCoopers
Strandvejen 44
2900 Hellerup

Om MPI
MPI er en IT- Medico virksomhed, har udviklet et produkt, der kan få stor betydning for udviklingen af kræftlægemidler og behandlingen af kræftpatienter. MPI udvikler Drug Response Predictors hvilket er gen-tests der forudsiger patienters følsomhed for et givent kræftlægemiddel. MPI’s kunder er farma og biotek der udvikler kræftlægemidler. MPI’s teknologi er udviklet fra data med over 3.000 patienters kræftvæv og valideret i 24 kliniske undersøgelser. Gen-testen er bredt anvendelig i alle kræfttyper og til langt de fleste kræftlægemidler og skønnes især gavnlig i det store flertal af kræftsygdomme, hvor der ikke findes andre markører.

 

Sign up for press releases and receive relevant information about Allarity Therapeutics A/S