MPI og Nemucore indgår strategisk partnerskab om klinisk udvikling af et ny kræftlægemiddel med anvendelse MPI’s DRP(TM) BiomarkørHørsholm; 1. juni 2015 – Medical Prognosis Institute A/S (MPI) (Danmark og Phoenix, AZ, USA) og Nemucore Medical Innovations, Inc. (Nemucore) (Worcester, MA, USA) meddeler i dag, at de har indgået partnerskab med henblik på klinisk udvikling af et ikke offentliggjort kræftlægemiddel til behandling af bestemte kræftsygdomme. MPI’s DRP(TM) biomarkør skal anvendes til at identificere de patienter, der har størst sandsynlighed for gavn af behandlingen.

MPI har udviklet en solidt valideret biomarkørplatform baseret på systembiologi, Drug Response Predictor (DRP(TM)), som med stor præcision kan identificere patienter, som med stor sandsynlighed vil respondere på et givent stof, og som dermed vil være oplagte kandidater at inkludere i en given klinisk undersøgelse. Nemucore udvikler en række innovative kræftlægemidler til behandling af en række kræftsygdomme. Under partnerskabet vil Nemucore anvende en DRPtm biomarkør, udviklet af MPI, specifikt til Nemucores lægemiddel som er længst fremme i udvikling. Denne DRPtm skal anvendes til at udvælge og inkludere patienter, som med stor sandsynlighed vil respondere, i et fase 2b studie. Nemucore har option til en eksklusiv, verdensomspændende licens til at kommercialisere DRPtm biomarkøren, som en prediktiv biomarkør eller companion-diagnostic sammen med deres lægemiddel.

“Vi er glade for at indgå partnerskab med Nemucore med henblik på klinisk udvikling af deres lovende nye kræftlægemiddel og at fremme et nyt paradigme i udviklingen af kræftlægemidler. Vi ønsker at fremme, designe og drive kliniske studier med en målrettet population af patienter, udvalgt på baggrund af deres specifikke tumorbiologi ved anvendelse af MPI’s diagnostiske platform. ”  Sagde Professor Peter Buhl Jensen, M.D., CEO i MPI.

Dr. Tim Coleman, Ph.D., CEO i Nemucore Medical Innovations kommenterede videre: “Dette projekt understreger Nemucore’s engagement i udvikling af lægemidler til præcisionsbehandling af kræftsygdomme ved hjælp af cutting edge companion-diagnostic til identifikation og inklusion af de rette patienter for at kunne gennemføre succesfulde kliniske undersøgelser med patienter som vil have gavn af behandlingen.

“Vi er overbeviste om, at vores DRP(TM) biomarkør til Nemucore’s terapeutiske hæmmer vil gøre det muligt at identificere og udvælge patienter som med stor sandsynlighed vil have gavn af lægemidlet og vi ser frem til at bekræfte dette i løbet af fase 2 undersøgelsen,noterede Dr. Steen Knudsen, Ph.D., CSO og Founder af MPI.

Om MPI
Medical Prognosis Institute A/S, fremmer udviklingen af personlig medicin via partnerskaber med kræftlægemiddel-udviklere ved anvendelse af sin DRP(TM) diagnostiske platform. DRP(TM) teknologien kan strømline og risikominimere både kliniske forsøg og overordnet kræftlægemiddel-udviklingen via optimering af biomarkører, patient stratifikation samt udvikling af companion diagnostics.
 MPI’s førende produkt, den diagnostiske platform DRP(TM), er et redskab til udvikling af gen-signaturer udledt af patienters kræftvæv, som kan forudsige, hvilke kræftpatienter der vil have størst sandsynlighed for gavn af behandlingen med et givent kræftlægemiddel. DRP(TM) metoden har været afprøvet i 32 kliniske forsøg, hvoraf de 26 viste, at DRP(TM) biomarkøren – der er lægemiddelspecifik – kunne forudsige, hvilke patienter der havde gavn af behandlingen. DRP(TM) platformen er også blevet eksternt valideret, hvilket er publiceret i samarbejde med ledende statistikere på MD Anderson Cancer Centre i USA. DRP(TM) metoden kan også anvendes til at udvikle kliniske udviklingsplaner – til at vælge hvilke indikationer (kræftsygdomme) der er relevante for et givent kræftlægemiddel. Endvidere og i tillæg til dette kan individuelle patienters gen-mønstre analyseres som en del af screeningsproceduren ved et klinisk forsøg for at sikre inklusion af netop de patienter, der har høj sandsynlighed for at respondere på kræftlægemidlet. DRP(TM) metoden kan anvendes til alle kræfttyper og er i 2013 patenteret til mere end 60 kræftlægemidler i USA.

Om Nemucore Medical Innovations
Nemucore Medical Innovations, Inc. er et privatejet biofarmaceutisk selskab der arbejder med klinisk udvikling med henblik på at udvikle innovative behandlinger mod kræft med fokus på behandling af multiresistente kræftsygdomme. Nemucores mest udviklede produkt NMI-900, en “Best-In-Class” behandling til livmoderkræft, forventes at komme i klinisk fase 2b undersøgelser senere i 2015. To yderligere kræftbehandlinger til behandling af andre kræftsygdomme, heriblandt brystkræft, forventes at komme i kliniske undersøgelser i 2016.

For yderligere information kontakt venligst
CEO Peter Buhl Jensen, Professor, MD, PhD
E-mail: [email protected]
Mobil: (+45) 21 60 89 22

James G. Cullem, J.D.
VP of Corporate Development
E-mail:  [email protected]
Mobil:  +1 (978) 500-0863

Certified Advisor: Carsten Yde Hemme, PricewaterhouseCoopers, Strandvejen 44, 2900 Hellerup, Denmark

Sign up for press releases and receive relevant information about Allarity Therapeutics A/S