MPI og Mundipharma EDO GmbH indgår aftale om brug af MPI’s DRP(TM) biomarkør til deres førende lægemiddelkandidat EDO-S101 til behandling af kræft i kliniske forsøgHørsholm; 7. december, 2015 – Medical Prognosis Institute A/S (MPI.CO) (Danmark og Phoenix, AZ, USA) meddelte i dag, at MPI og Mundipharma EDO GmbH har indgået aftale om udvikling og test af en DRP(TM) biomarkør til Mundipharma EDO’s førende lægemiddelkandidat EDO-S101 til behandling af kræft.
EDO-S101 er et “first in class” kræftlægemiddel, der kombinerer to stoffers virkemekanismer for at øge effekten af behandlingen.
MPI’s DRP(TM)-specifikke biomarkør for EDO-S101 skal identificere de patienter, der har størst sandsynlighed for effekt af behandling med kombinationen bendamustin og vorinostat. Dermed søges responsraten øget samtidig med at tid og omkostninger reduceres.

“Vi er glade for udsigten til, at vores partner Mundipharma EDO nu indleder et fase 1 studie med en biomarkør udviklet af MPI A/S. Trenden er tydelig i retningen af, at man allerede i fase 1 tilføjer en biomarkør til udviklingen af kræftlægemidler. siger adjungeret professor Peter Buhl Jensen, M.D., Ph.d., CEO i MPI. “Netop her kan MPI’s DRP(TM) gøre en forskel, da vores teknologi kan anvendes til alle kræftsygdomme og til de fleste kræftlægemidler på markedet og under udvikling,” tilføjer adjungeret professor Peter Buhl Jensen, M.D., Ph.d., CEO i MPI.

Mundipharma EDO’s CEO Dr. Thomas Mehrling siger, “Vi ser frem til valideringen af effekten af MPI’s DRP(TM) biomarkør i vores kliniske undersøgelser”.

Om kræftlægemiddelkandidaten EDO-S101
EDO-S101 er et “first in class” fusions molekyle, som kombinerer bendamustins ødelæggende effekt på DNA, med pan-histon deacetylase hæmmeren (HDACi), vorinostat, med det sigte, at øge effekten af alkyleringen gennem den HDACi medierede chromatin relaxation.

Om MPI’s multiple biomarkør Drug Response Predictor – DRP(TM)
MPI’s førende produkt, den diagnostiske platform DRP(TM), er et redskab til udvikling af gen-signaturer, udledt af patienters kræftvæv, som kan forudsige, hvilke kræftpatienter der vil have størst sandsynlighed for gavn af behandlingen med et givent kræftlægemiddel. DRP-metoden har været afprøvet i 32 kliniske forsøg, hvoraf de 26 viste, at DRP(TM) biomarkøren – der er lægemiddelspecifik – kunne forudsige, hvilke patienter der havde gavn af behandlingen. DRP(TM) platformen er også blevet eksternt valideret, hvilket er publiceret i samarbejde med ledende statistikere på MD Anderson Cancer Centre i USA. DRP metoden kan også bidrage til kliniske udviklingsplaner – i.e. til at vælge hvilke indikationer (kræftsygdomme), der er relevante for et givent kræftlægemiddel. Endvidere, og i tillæg til dette, kan individuelle patienters gen-mønstre analyseres som en del af screeningsproceduren ved et klinisk forsøg for at sikre inklusion af patienter, der har høj sandsynlighed for at respondere på kræftlægemidlet. DRP-metoden kan anvendes til alle kræfttyper og er patenteret til mere end 60 kræftlægemidler i USA.

Om MPI
Medical Prognosis Institute fremmer udviklingen af personlig medicin via partnerskaber med kræftlægemiddel-udviklere ved anvendelse af sin DRP(TM) diagnostiske platform. DRP(TM) teknologien kan strømline og risikominimerer både kliniske forsøg og overordnet kræftlægemiddel-udviklingen via optimering af biomarkører, patient stratifikation samt udvikling af Companion Diagnostics.  

About Mundipharma EDO GmbH
Mundipharma EDO GmbH (Early Development in Oncology) udvikler kræftlægemidler på et tidligt stadie til i Mundipharmas netværk af uafhængige men associerede selskaber. EDO er dedikeret til at øge antallet af behandlingsmuligheder tilgængelige for kræftpatienter og til at øge livskvaliteten af ved at udvikle såkaldte “small molecules” og “biologics” kræftlægemidler.

For yderligere information kontakt venligst

MPI

CEO Peter Buhl Jensen, Professor, MD, Ph.d.
E-mail: [email protected]
Telefon: (+45) 21 60 89 22

Mundipharma EDO GmbH
Dr. Thomas Mehrling M.D., Ph.D., Managing Director
[email protected]
Telefon: +41 798 701948

Certified Advisor: Carsten Yde Hemme, PricewaterhouseCoopers, Strandvejen 44, 2900 Hellerup, Danmark

Sign up for press releases and receive relevant information about Allarity Therapeutics A/S